Mogućnost dostave!
Primanje narudžbe na:
+ 385 99 756 8094
+ 385 1 5515 274

Uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti reguliraju poslovni odnos između Cvjećarne Ciklama, Matija design d.o.o. Zagreb, ulica Miroslava Milića 10, koji je izdavač internetske trgovine Cvjećarna Ciklama / ciklama.hr (u daljnjem tekstu Cvjećarna Ciklama) i naručitelja.

Korištenjem Cvjećarna Ciklama internet trgovine smatra se da ste upoznati i suglasni s uvjetima korištenja.

Opće odredbe

Cvjećarne Ciklama, Matija design d.o.o. Zagreb, ulica Miroslava Milića 10, izdavač je internetske trgovine Cvjećarna Ciklama

Naručitelj je osoba koja je naručila i platila proizvode.

Primatelj je osoba koju je naveo naručitelj prilikom narudžbe, a naručitelj ujedno može biti i primatelj.

Proizvodima se smatraju svi artikli na internet trgovini Cvjećarna Ciklama.

Račun se ispostavlja na ime naručitelja ili ime njegove tvrtke i dostavlja se putem e-maila ukoliko nije drugačije navedeno.

Cijene

U sve navedene cijene na internetskoj trgovini Cvjećarna Ciklama uključen je porez na dodanu vrijednost 25% PDV.

Proizvodi

Cvjećarna Ciklama nastoji isporučiti u potpunosti jednak proizvod.

Moguće su zamjene jednog ili više dijelova aranžmana/buketa (zbog trenutne nedostupnosti određenog cvijeća kod dobavljača, kada nije sezona određenog cvijeća i sl.) nastojeći da proizvod bude što sličniji slici, opisu i stilu, ali uvijek će biti napravljen u naručenoj vrijednosti.

Zbog sezonskih ograničenja cvijeća i ukrasnih biljnih materijala ne možemo jamčiti dostupnost u svako vrijeme.

Narudžba

Narudžba je važeća od trenutka primljene uplate. Nakon narudžbe, naručitelju na mail stiže potvrda sa svim navedenim podacima, kao i podacima za plaćanje.

Narudžbu je moguće promijeniti u roku od sat vremena, unutar našeg radnog vremena putem e-maila ili telefona. Pod promjenom narudžbe, smatra se promjena teksta u poruci primatelju, promjena podataka primatelja, adrese i sl.

Naručitelj mora obratiti pažnju na ispravnost prilikom ispunjavanja obrasca za narudžbu, a posebno na ime, prezime i adresu primatelja.

Naručitelj mora biti siguran da će primatelj biti na mjestu određenom za dostavu u željeno / navedeno vrijeme dostave, jer u protivnom proizvod se ostavlja ispred vrata, kod susjeda i sl (osim kada je dostavu potrebno najaviti).

Otkazivanje

Zakon o zaštiti potrošača regulira otkazivanje narudžbe.

Narudžbu je moguće otkazati prije nego je ona isporučena tj. prije no što je proizvod (buket, aranžman i sl.) izrađen. Zahtjev za otkazivanje narudžbe naručitelj treba uputiti u pisanom obliku, putem e-maila na adresu

Dostava proizvoda

Cvjećarna Ciklama se obavezuje dostaviti proizvod/e primatelju u određeno vrijeme. Dostavu vršimo nakon potvrde plaćanja.

Dostava se vrši sukladno radnom vremenu navedenom u “Dostava cvijeća”.

Područje dostave je Zagreb i okolica. Više pod “Dostava cvijeća”.

Osim primatelja, cvijeće može preuzeti i bilo koja druga osoba na adresi primatelja, ukoliko to želi.

Moguća je dostava u bolnice, urede i hotele ali uz pripadajuće informacije, puni naziv, adresu, broj sobe, naziv ili broj odjela, radno vrijeme.

Ukoliko nije moguće doći do primatelja, cvijeće se predaje službenoj osobi ili osobi na navedenoj adresi (npr. u bolnici medicinskoj sestri, recepcionaru u hotelu, ukućanima i sl.).

Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada primatelj, osoba na toj adresi ili službena osoba preuzmu dostavljeni proizvod ili je proizvod dostavljen na adresu ukoliko nikoga nema na navedenoj adresi.

Neizvršena dostava

Dostava nije moguća u sljedećim uvjetima: primatelj odbija pošiljku, netočne informacije o primatelju, primatelj nije na adresi, viša sila.

Ukoliko ne možemo ispuniti dostavu iz bilo kojeg razloga, kontaktirati ćemo naručitelja i dogovoriti daljnje korake.

Reklamacije

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima (članak 400. podstavak 1.).

Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni našom uslugom ili proizvodom, molimo Vas da nas kontaktirate kako bi riješili problem na obostrano zadovoljstvo.

Prigovor

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača, internet trgovina www.ciklama.eu  vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz internet kupovinu šaljete na našu e-mail adresu: .

Jednostrani raskid

Sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača, naručitelj ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana. Rok za jednostrani raskid započinje teći od dana kada je naručeni proizvod isporučen tj. dostava je izvršena primatelju (ili nekoj osobi na navedenoj adresi ili je dostavljena na navedenu adresu, iako na adresi u trenutku dostave nema nikoga, te u slučajevima kada isporuka greškom naručitelja nije moguća – pogrešni podaci za dostavu i sl.)

Potrošač, sukladno članku 79. Zakona o zaštiti potrošača, gubi tj. nema pravo na jednostrani raskid ugovora kada je trgovac ispunio ugovornu uslugu (podstavak 1.), te iz razloga što je predmet ugovora roba izrađena po specifikaciji i prilagođena potrošaču, te joj brzo ističe rok uporabe (podstavak 3. i 4.) i zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave – bombonijere, vino itd. (podstavak 5.).

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

U slučaju povrata robe, potrošač je dužan robu, u roku od 14 dana od podnošenja zahtjeva za jednostranim raskidom ugovora, predati ili poslati trgovcu ili osobi koju je trgovac ovlastio da primi robu.

U slučaju povrata robe, troškove povrata snosi potrošač.

U slučaju povrata robe, iznos će naručitelju biti vraćen na način na koji je i uplaćen (kreditna kartica, internet bankarstvo / opća uplatnica), a ukoliko to nije moguće, www.ciklama.hr  će od naručitelja tražiti drugi način za izvršenja povrata sredstava (npr. broj tekućeg računa). Za detalje kontaktirajte nas na e-mail .

Autorska prava

Strogo je zabranjeno objavljivanje, kopiranje, povezivanje, distribucija, komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala (tekstovi, slike, logo i sl.) ili bilo kakvo drugo mijenjanje ove internetske stranice bez izričitog pismenog odobrenja Cvjećarne Ciklama.

Kršenje ove zabrane rezultira povredom prava intelektualnog vlasništva i može dovesti do pokretanja više vrsta sudskih postupaka.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

U našoj trgovini moguće je platiti pouzećem, dakle prilikom preuzimanja narudžbe te karticama putem PayPal sustava za siguran prihvat platnih kartica putem interneta koji osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u PayPal  platni formular. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. PayPal zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi.
PayPal sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Rješavanje sporova

Regulativom Europske unije, sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem poveznice http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Platformu mogu koristiti potrošači i trgovci.

Za pravni sporove koji mogu nastati vezani za korištenje internetske trgovine www.ciklama.hr  nadležan je sud u Zagrebu.

Završne odredbe

Cvjećarna Ciklama zadržava pravo u bilo kojem trenutku ukinuti ili promijeniti odredbe ovih uvjeta poslovanja, stoga savjetujemo da provjerite uvjete prije nego što namjeravate koristiti internetsku trgovinu.

Cvjećarna Ciklama nije odgovorna za nemogućnost korištenja usluga internetske trgovine izazvanu višom silom, kao niti za štetu nastalu uslijed okolnosti koje se smatraju višom silom.


Zaštita i prikupljanje osobnih informacija

Cvjećarna Ciklama se obavezuje pružiti zaštitu osobnih podataka naručitelja/primatelja, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su potrebni za ispunjenje naših obveza (dostava cvijeća, izdavanje računa i sl.).

Svi podaci o naručiteljima/primateljima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima Cvjećarne Ciklama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Cvjećarne Ciklama i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Cvjećarna Ciklama ne skladišti podatke o korisnicima (osim email komunikacije), ne zahtjeva registraciju u svrhu narudžbe niti koristi gore navedene podatke u neku drugu svrhu (ne šaljemo newslettere i sl.).

Politika privatnosti


Kolačići

Cvjećarna Ciklama koristi kolačiće (eng. cookie – mala tekstualna datoteka/file kojeg generira web poslužitelj, a internetski preglednik ga sprema na računalo korisnika) kako bi osigurao funkcionalnost internetske trgovine i radi praćenja posjećenosti stranice (za što koristi Google Analytics – Google alalytics privatnost).

Korisnik Cvjećarne Ciklama internetske trgovine može regulirati primanje kolačića putem postavki unutar internetskog preglednika.

Cvjećarna Ciklama isključuje svaku odgovornost za gubitak funkcionalnosti usluge kada korisnik drugačije regulira (onemogući) prihvat kolačića.

Politika kolačića


Mogućnost dostave!
Primanje narudžbe na:
+ 385 99 756 8094
+ 385 1 5515 274